Geen evenementen
Geen evenementen
Gisteravond is op de ALV met unanieme instemming van de aanwezige leden James van de Merbel toegetreden tot het bestuur. We zijn zeer blij met deze aansterking.
Voor de mensen die de mail gemist hebben hier nog een keer de introductietekst van James:
"Mijn naam is James van de Merbel. In 1981 ben ik geboren in Rotterdam en tegenwoordig woon ik met mijn vrouw en huisdieren in Zoetermeer.
Op jonge leeftijd was ik al gefascineerd door technologie. Ik vroeg me toen bijvoorbeeld al af hoe een koffieautomaat precies kon weten wat de waarde van de munt was die ik erin had gestopt en welk drankje de machine dan in de beker moest gieten.
Later, toen ik informatietechnologie studeerde, besefte ik dat het voor mij niet genoeg was om te leren over alleen programmeren en het in elkaar zetten van computers; het was het grotere plaatje dat mij boeide.
Naast mijn studie informatietechnologie studeerde ik daarom bedrijfskunde en specialiseerde ik mij in het op één lijn brengen van de twee. Hierdoor ben ik een passie gaan ontwikkelen wat er allemaal mogelijk is met Data. De film “Moneyball”, wie kent m niet? Ik denk een welbekende film onder de honkballiefhebbers. Honkbal is immers een sport van statistieken!
Vorig jaar ben ik in aanraking gekomen met deze leuke club “ZBSV Birds” en heb mogen meespelen met het heren honkbalteam. Door het samenkomen van mijn passie het besturen van grotere organisaties vanuit mijn eigen Internationale rol als CIO en mijn liefde voor de honkbalsport kijk ik er erg naar uit om als bestuurslid Technische zaken, Werving & Sponsoring van ZBSV BIRDS de club vooruit te helpen."
 

22 februari 2021

De weekenden van Erwin Pieters staan ook in het seizoen 2021 volgepland met veel honkbalactiviteiten. De 21-jarige liefhebber uit Zoetermeer is speler bij The Birds én is een ambitieuze KNBSB-official. Hij vertelt over zijn liefde voor het scheidsen, die volgens hem bij nog veel meer spelers en speelsters kan opbloeien.

Bij de KNBSB willen we af van de term off season: we streven er namelijk naar dat onze clubs het hele jaar kunnen genieten van sportaanbod! In normale tijden zonder corona kunnen honkballers en softballers voor én na de competitie het hele jaar doortrainen in hallen en meedoen aan KNBSB-opleidingen. Bovendien is Baseball5 altijd en overal te spelen! Bezig blijven met onze sporten vergt tijdens de lockdown enige creativiteit, maar biedt door de snelle digitalisering gelukkig ook kansen.

Vandaar dat ook Erwin Pieters vanuit zijn huis in Zoetermeer online studeert voor zijn Umpire 3 opleiding. “Ik wil graag op het hoogste niveau scheidsen en volg deze opleiding met veel plezier”, aldus de spontane student. “Mijn universitaire studie Fysiotherapie neemt het meeste tijd in beslag maar daarnaast ben ik graag met de U3 opleiding bezig. Ik vind de theorie heel interessant en dan met name de looptechnieken die je kunt toepassen tijdens een duel. Gelukkig konden de trainingen voor dit onderdeel wél in de praktijk plaatsvinden.”

In welke competitie kunnen spelers je komend seizoen treffen?
“Ik scheids voor de KNBSB in de Honkbal Junioren Academies Instructional Leagues. Op dat niveau spelen veel talenten die ervaring opdoen en dat geldt ook voor mij als official. Ik hoop in deze talentenpool uit te blinken, zodat ik in de toekomst kan doorstromen naar de senior Hoofdklasse. Ik heb vorig jaar al een seniorenduel geleid in de voormalige eerste klasse en dat gaf me een goed gevoel en meer zelfvertrouwen.”

Hoe is bij jou de liefde voor het scheidsen ontstaan?
“Ik speel bij The Birds in Zoetermeer en als veertienjarige deed ik mee aan een scheidsrechters cursus op de club. Dat ging me bijzonder goed af. Ik kreeg veel complimenten na afloop van de duels, waardoor ik steeds meer plezier kreeg in het scheidsen. Van positieve feedback krijg je veel energie, een wedstrijd goed leiden geeft je een kick! Een jonge scheidsrechter heeft dat nodig. Na het behalen van mijn Umpire 2 diploma was ik in 2019 official bij het NK Little League. De super ervaren en altijd enthousiaste Piet Sterk heeft me daar als het ware gescout. Sindsdien werd ik steeds enthousiaster en gemotiveerder.”

Je bewijst bovendien dat een spelerscarrière (voorlopig) te combineren is met een loopbaan als official.
“Ja dat klopt. Ik speelde vorig seizoen in het eerste team van The Birds. Mijn favoriete positie is rechtsvelder. Afgelopen seizoen was ik meestal op zaterdag scheids en op zondag speelde ik met mijn team. En soms hadden we op vrijdagavond ook een duel met The Birds. Het waren drukke, maar leuke weekenden. Als je zelf scheidst, krijg je meer respect voor officials en scorers. Ik denk overigens dat veel goede spelers en speelsters potentiële topofficials zijn. Ze hebben liefde voor onze sporten en kennen de regels, dus waarom zouden ze niet gaan scheidsen? Officials als Marvin Kleinmoedig bewijzen dat je na een leuke spelerscarrière ook als official ver kan komen.”

Wat is het geheim van een goede official?
“Scheidsen is niet makkelijk. Er gebeurt enorm veel tijdens een duel, het is de kunst om de situaties goed te lezen en dat leer je door ervaring op te doen. Een goede official is natuurlijk onpartijdig en leest het spel goed. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat officials bij twijfel over slag of wijd het voordeel aan de pitcher geven. Honkbal is een slagspel, het tempo moet in de wedstrijd blijven.”

Wat zijn je persoonlijke doelen? En hoe enthousiasmeren we meer leden voor een scheidsrechterscursus?
“Ik ga voor het hoogst haalbare: ik wil naar de Hoofdklasse senioren en wie weet kan ik daarna doorstromen naar internationaal niveau, dat zou echt geweldig zijn. Bij mij is de liefde voor het scheidsen ontstaan in een cursus, en die kan bij veel méér spelers en speelsters opbloeien, op jonge én late leeftijd. Misschien moet het cursusaanbod uitgebreid en verbeterd worden. En de juiste begeleiding van (jonge) scheidsrechter is van groot belang. Ik heb enorm veel zin in het nieuwe seizoen!”

Bron KNBSB

Gisteravond is tijdens de ALV Lilion Overdijk benoemd tot Lid van Verdienste, als dank voor haar jarenlange inzet voor onze vereniging.

Erwin Pieters: 'Een duel goed leiden: dat geeft de grootste kick'

Lees meer >

Weer een mooi nieuw spandoek van een leuke bekende sponsor van de club.

Kleed het weer mooier aan.

Namens de club bedanken we Roland Wubben van Wubben Meubels voor wat hij allemaal voor onze club doet en betekent.

Weer een trotse sponsor erbij voor ons mooie complex.

Namens de club bedanken we Andre Gijsbertse.

Rovasta overhandigd  aan teammanager  Andre gijsbertse de uit shirts voor het heren 1 honkbal team. 

De spelers zullen in dit mooie shit met trots in spelen. Birds wil Rovasta  bedanken voor hun steun en mooie shirts.