Geen evenementen
Geen evenementen

Het jeugdkamp door de ogen van een vader.


Voor ons gezin is alles bij Birds nieuw. Stijn (6) is dit seizoen begonnen bij de Rookies en heeft zijn vader (35) zo gek gekregen dat hij de bal probeert te slaan, vangen, ontwijken (lukt niet altijd) en gooien bij Heren 2. Echt, bij wat een heerlijke, sportieve, gezellige en warme vereniging zijn we terecht gekomen. Clubgevoel, las ik laatst, gaat over je ergens thuis voelen.

Grappig om te zien hoe snel dat bij Stijn, mij en onze ‘vrouwen’ (mijn echtgenote Natascha en onze dochters Emi en Ise) groeit, dat gevoel van thuis voelen. 
En toch, en toch en toch twijfelden we even of we Stijn moesten inschrijven voor het Jeugdtoernooi van Birds. Want, zoals gezegd, alles voor ons is nieuw. En hoewel hij zichzelf al heel groot vindt, is hij voor ons soms nog zo klein. Wie let er op of die kleintjes genoeg eten en vooral drinken? Gaan ze het hele weekend lang alleen maar beeballen? Wordt er wel goed op ze gelet? Komen er wel teamgenootjes van hem, of hij is daar dan de kleinste?

 
Aan de andere kant: alles bij de vereniging voelt goed, dus dan zal dit ook wel in orde zijn. We schrijven hem in, Stijn is vooral blij dat hij niet mag blijven pitten. ,,Want dat zou ik te spannend hebben gevonden, hoor.’’ Wij ook jongen, wij ook.


Als hij op zaterdagochtend het Birds-terrein betreedt schreeuwt Stijn het uit. Kijk, die kerstbomen. En die ski’s! En dat sneeuwapparaat. Met zijn teamgenootjes springt hij, danst hij, gilt hij. We hebben hem die ochtend een t-shirt en een korte broek afgeleverd bij Birds, maar voor het trainen (én de teamfoto) is het wel zo leuk als hij net als alle anderen het clubtenue draagt. Een half uurtje later loopt Natascha door het hek met z’n Birds-kleren, direct wordt ze vriendelijk mar beslist aangesproken. ‘Wie bent u en wat komt u doen?’  Ze komt voor Stijn, antwoordt ze. ,,Oké, hij is nu binnen in de kantine.’ 


Thuis hebben we het er over, hoe fijn het is dat het terrein goed in de gaten gehouden wordt. Maar ook dat de begeleiders exact weten waar ons kind uithangt. 
’s Middags moet Stijn even naar zwemles. Moeten ja, want hij hangt tegen zijn diploma aan en heeft inmiddels zijn hele rijbewijs al opgezwommen. Licht mopperend gaat hij mee. ,,Dit kamp is zo leuk. En ik wil na het afdrogen direct weer terug, want we gaan nog allemaal leuke dingen doen.’’ Vanaf het parkeerterrein rent hij naar het Birds-terrein. Ik vraag hem bij het hek op me te wachten. Dat doet hij braaf en direct valt hij op. ,,Hé mannetje in je Birds-shirt, waar ga jij heen?,’’ vraagt Inge door haar megafoon. Stijn schrikt, maar ik ben blij dat ze het hek zo in de gaten houdt.’’ 


Half zes, het ophalen van de Rookies en de Majors, die wel zijn blijven slapen. Moeders van kinderen uit die laatste groep omhelzen hun kroost met tranen in de ogen. Voor wie was het nachtje weg spannender? Vertederend is het verhaal dat Sheila vertelt, over de twee vaders die niet bij de Majors weg te krijgen waren. En hoe ze in de kleedkamer 20 jongens en meiden op een rij hadden gezet om de tanden te poetsen, met één tandenborstel. Stijn, z’n mond vol patat en rode wangen van de opwinding, steekt zijn duim op. ,,Het was een topdag papa,’’ zegt hij even later. ,,En morgen mogen we weer!’’ 

Het sliden op zondagmiddag vindt hij ook geweldig, al blijft de sneeuwmachine met Damiano zijn hoogtepunt. O ja, en de opblaasbare ‘stormbaan’. ,,Zo leuk dat ze hem vandaag weer op hebben gezet,’’ juicht Stijn. 


Natascha en ik klappen met alle ouders mee voor de crewleden. Wat moeten ze moe zijn, Michael, Damiano, Ellen, Inge, Annemieke, Jeroen, Peter, Elly, nog een keer Elly en Sheila. En wat te denken van Ronald, die in mijn beleving non-stop foto’s op de Facebook-site heeft gezet. En al die andere vrijwilligers die een heel weekeinde lang in touw zijn geweest om hun en onze kinderen de tijd van hun leven te bezorgen.


Wat een topwerk, dank daarvoor!


Voordat Stijn zondagavond in een diepe slaap valt zegt hij nog: ,,Volgend jaar wil ik echt weer naar het kamp.’’ Zo gaat dat dus, thuis voelen.

Jeroen Schmale

Corona update Birds 26 Januari 2022

Corona update Birds 26 Januari

 

Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen verspreiding van het Coronavirus verder versoepeld. Voor de sport betekent dit onder andere dat de competities kunnen worden hervat, publiek onder voorwaarden weer welkom is en dat de horeca op sportaccommodaties, ook onder voorwaarden, open mag tot 22.00 uur ’s avonds.

De versoepelingen gaan in per 26 januari. Dit betekent voor Birds dat de zaaltrainingen gewoon plaats kunnen vinden.

De anderhalve meter afstandsregel blijft van kracht waar die de sportbeoefening niet in de weg staat en geldt ook voor en na het sporten. Het publiek, dat tussen 05.00 en 22.00 uur welkom is, moet die afstandsregel eveneens in acht nemen: als het publiek een vaste zitplaats heeft, mag een locatie zoveel plaatsen benutten als kan met de 1,5-meter-regel.

Voor de binnensport is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist, bij de buitensport geldt dat voor de voorzieningen binnen. Er zijn uitzonderingen voor vrijwilligers en mensen die beroepsmatig op sportaccommodaties aanwezig moeten zijn. Mondkapjes zijn verplicht voor personen vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten, en voor binnenfaciliteiten van buitensportlocaties. 

Concreet betekent dit dat voor iedereen van 18 jaar en ouder (sporter of toeschouwer) een Corona toegangsbewijs nodig is om aanwezig te mogen zijn bij en/of deel te mogen nemen aan de zaaltrainingen.

Voor coaches betekent dit dat zij geacht worden mbv de app “Scanner voor CoronaCheck” te controleren of alle aanwezigen met de leeftijd 18+ inderdaad een Corona toegangsbewijs hebben (deze app is gratis en eenvoudig zelf te installeren op de mobiele telefoon, en wijst zich verder helemaal vanzelf).

Let wel: als bij eventuele controle blijkt dat de richtlijnen niet worden gevolgd zal dat waarschijnlijk direct het einde betekenen van de zaaltrainingen voor iedereen van Birds, en mogelijk tot een flinke boete.

Gezien de huidige ontwikkelingen hebben we goede hoop dat we het nieuwe honk- en softbal seizoen dit jaar op tijd kunnen starten, zonder al te veel restricties. We hebben er met z'n allen veel zin in!

Het Bestuur van ZBSV Birds

Lid van Verdienste

Op de ALV van donderdag 7 oktober 2021 is Lilion Overdijk benoemd tot Lid van Verdienste, als dank voor haar jarenlange inzet voor onze vereniging.

Nieuwe sponsors

Weer een mooi nieuw spandoek van een leuke bekende sponsor van de club.

Lees meer...

COACH GEZOCHT!

 

COACH GEZOCHT!

De Honkbal en Softbal Vereniging ‘Birds’ in Zoetermeer is per direct op zoek naar een coach/trainer die ons talentvolle, enthousiaste Heren1 team wil trainen, coachen en motiveren.

Dit team is ontstaan vanuit verschillende landelijke klassen, dat nog steeds verknocht aan de honkbalsport is en als een familie samen optrekken en trainen.

Wij als bestuur vragen jullie hulp! Ben jij of ken jij iemand die graag dit team wil coachen, dan horen wij dat graag. Wellicht ken jij nog een oud-coach of speler die we kunnen benaderen. Kortom, alle input is welkom!

Wat zoeken wij?

  • Kennis van de honkbal- en/of softbalsport en affiniteit met opleiden
  • Een motivator die kan plannen en organiseren
  • Iemand die integer is en verantwoordelijkheid toont
  • Representatief en zichtbaar voor het team en club en
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kan aanleveren.

Wat bieden wij?

  • Een warm welkom in een bruisende club bij één van de grootste honk- en softbalverenigingen in Zuid Holland.
  • Naast wekelijkse wedstrijden en trainingen worden er ook diverse extra activiteiten georganiseerd en ben je ook welkom op de vrijdagavonden!
  • Een vergoeding (in overleg).

Geïnteresseerd?

Neem voor meer informatie contact met James van de Merbel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
We zien jouw interesse en reacties graag tegemoet!

 

Erwin Pieters: ‘Een duel goed leiden: dat geeft de grootste kick’

Lees meer