Geen evenementen
Geen evenementen

 

‘Die raket was zo gaaf’

Wat hadden ze het allemaal naar hun zin, de ruim 80 kinderen op het fantastische jeugdkamp van Birds. Vier kinderen van verschillende leeftijden kijken terug op raketten, niet slapen en ‘lieve Inge’.

Ise (5, Rookies):

Ze was stiknerveus voor haar eerste kamp ooit,  kleine Ise, de jongste deelneemster met Pinksteren. Maar ze vond het prachtig. ,,Alles was leuk,’’ glundert Rookie Ise. ,,Maar vooral de stormbaan, dat was echt heel grappig. En iedereen was heel lief,  ook de kampleiding. Vooral Inge, die aan het einde bijna niet meer kon praten. Ik weet niet precies waarom, maar ik vond haar echt heel erg lief. Een thema voor volgende keer? De zon, ja,  dat zou mooi zijn. De zon is prachtig!’’

Gido  (9, Majors):

Zo veel patat als aan het einde van de zaterdag op het jeugdkamp had Gido nog nooit gegeten, vertelt hij met een glunderende blik in z’n ogen. ,,En toen ik werd opgehaald gingen we óók nog naar de McDonald’s.’’ Over het kamp grijnst Gido: ,,Het allermooiste was het nachtspel, waarbij we kaarten van planeten moesten zoeken. Maar we konden ook getikt worden door de coaches. Sommige van de coaches hielpen ons, de anderen juist niet. Zij wachtten ons op bij de bank of sprongen over het hek! Om een uur of acht gingen we naar onze tent, maar volgens mij ging ik pas rond half één slapen. In de tussentijd was ik vooral met mijn Pokémon-boekjes bezig.’’

 

Dionne (10, pupillen softbal):

Moe?  Nee, Dionne was niet moe na het jeugdkamp. Door een vervelende blessure kon ze niet met alle activiteiten meedoen en daardoor hield ze best wat energie over. Die kon ze mooi gebruiken toen ze de Rookies hielp bij hun estafette en slagoefening. ,,Dat was heel leuk om te doen.’’ Het thema, ruimtevaart, sprak Dionne enorm aan. ,,Want ik heb vorig jaar mijn spreekbeurt over ruimtevaart gehouden. Dus ik kwam planeten tegen waarover ik toen vertelde.’’ Wat haar verder opviel? De grote hoeveelheid mieren in de tent. ,,Terwijl ik niet eens heel veel snoep bij me had.’’

 

Calum (9, pupillen honkbal):

,,De raket waar we in mochten, dat was zo ontzettend gaaf,’’ vertelt Calum een paar dagen na het jeugdkamp. Ja, hij is nog steeds een beetje moe want er werd gek genoeg heel weinig geslapen in de twee nachten van het kamp, maar dat komt vooral door de herrie uit de andere tenten. ,,Bij ons was het rustig, echt waar.’’ Maar goed, waar hadden we het ook alweer over? O ja, die raket. ,,Het was waanzinnig om te voelen hoe je zelf naar boven ging, maar iedereen op de grond bleef staan.’’

Gaaf, ja, dat was het. Heel erg gaaf.

 

 

Corona update Birds 26 Januari 2022

Corona update Birds 26 Januari

 

Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen verspreiding van het Coronavirus verder versoepeld. Voor de sport betekent dit onder andere dat de competities kunnen worden hervat, publiek onder voorwaarden weer welkom is en dat de horeca op sportaccommodaties, ook onder voorwaarden, open mag tot 22.00 uur ’s avonds.

De versoepelingen gaan in per 26 januari. Dit betekent voor Birds dat de zaaltrainingen gewoon plaats kunnen vinden.

De anderhalve meter afstandsregel blijft van kracht waar die de sportbeoefening niet in de weg staat en geldt ook voor en na het sporten. Het publiek, dat tussen 05.00 en 22.00 uur welkom is, moet die afstandsregel eveneens in acht nemen: als het publiek een vaste zitplaats heeft, mag een locatie zoveel plaatsen benutten als kan met de 1,5-meter-regel.

Voor de binnensport is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist, bij de buitensport geldt dat voor de voorzieningen binnen. Er zijn uitzonderingen voor vrijwilligers en mensen die beroepsmatig op sportaccommodaties aanwezig moeten zijn. Mondkapjes zijn verplicht voor personen vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten, en voor binnenfaciliteiten van buitensportlocaties. 

Concreet betekent dit dat voor iedereen van 18 jaar en ouder (sporter of toeschouwer) een Corona toegangsbewijs nodig is om aanwezig te mogen zijn bij en/of deel te mogen nemen aan de zaaltrainingen.

Voor coaches betekent dit dat zij geacht worden mbv de app “Scanner voor CoronaCheck” te controleren of alle aanwezigen met de leeftijd 18+ inderdaad een Corona toegangsbewijs hebben (deze app is gratis en eenvoudig zelf te installeren op de mobiele telefoon, en wijst zich verder helemaal vanzelf).

Let wel: als bij eventuele controle blijkt dat de richtlijnen niet worden gevolgd zal dat waarschijnlijk direct het einde betekenen van de zaaltrainingen voor iedereen van Birds, en mogelijk tot een flinke boete.

Gezien de huidige ontwikkelingen hebben we goede hoop dat we het nieuwe honk- en softbal seizoen dit jaar op tijd kunnen starten, zonder al te veel restricties. We hebben er met z'n allen veel zin in!

Het Bestuur van ZBSV Birds

Lid van Verdienste

Op de ALV van donderdag 7 oktober 2021 is Lilion Overdijk benoemd tot Lid van Verdienste, als dank voor haar jarenlange inzet voor onze vereniging.

Nieuwe sponsors

Weer een mooi nieuw spandoek van een leuke bekende sponsor van de club.

Lees meer...

COACH GEZOCHT!

 

COACH GEZOCHT!

De Honkbal en Softbal Vereniging ‘Birds’ in Zoetermeer is per direct op zoek naar een coach/trainer die ons talentvolle, enthousiaste Heren1 team wil trainen, coachen en motiveren.

Dit team is ontstaan vanuit verschillende landelijke klassen, dat nog steeds verknocht aan de honkbalsport is en als een familie samen optrekken en trainen.

Wij als bestuur vragen jullie hulp! Ben jij of ken jij iemand die graag dit team wil coachen, dan horen wij dat graag. Wellicht ken jij nog een oud-coach of speler die we kunnen benaderen. Kortom, alle input is welkom!

Wat zoeken wij?

  • Kennis van de honkbal- en/of softbalsport en affiniteit met opleiden
  • Een motivator die kan plannen en organiseren
  • Iemand die integer is en verantwoordelijkheid toont
  • Representatief en zichtbaar voor het team en club en
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kan aanleveren.

Wat bieden wij?

  • Een warm welkom in een bruisende club bij één van de grootste honk- en softbalverenigingen in Zuid Holland.
  • Naast wekelijkse wedstrijden en trainingen worden er ook diverse extra activiteiten georganiseerd en ben je ook welkom op de vrijdagavonden!
  • Een vergoeding (in overleg).

Geïnteresseerd?

Neem voor meer informatie contact met James van de Merbel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
We zien jouw interesse en reacties graag tegemoet!

 

Erwin Pieters: ‘Een duel goed leiden: dat geeft de grootste kick’

Lees meer